onsdag 24. november 2010

Bruk av sosiale medier i skolen

I skolehverdagen har man flere muligheter til å benytte sosiale medier. Noen medier passer bedre til enkelte fag enn andre, mens noen fint kan benyttes i flere fag. Noen medier kan elevene selv benytte aktivt, mens andre krever at en voksen har ansvaret for aktiviteten.

Sosiale medier kan fungere som kontaktpunkt eller diskusjonsforum mellom elever. Det er et sted hvor man kan presentere og publisere det man gjør på skolen slik at foreldre/andre skal få se, og man har muligheten til å få tilbakemelding fra andre enn læreren. Et sosialt medie kan virke motiverende på elevene i forhold til å lære språk, skrive riktig og det at de vet at arbeid blir publisert.

Begrensningen ved å benytte ulike sosiale medier er blant annet at man må innhente tillatelse til å legge ut bilder av elever/andre. Ikke alle foreldre ønsker at skolen skal la elevene avbildes og publiseres offentlig. Andre begrensninger eller utfordringer vil i skolesammenheng være å få tid til f.eks å drive en blogg eller en wiki. Noen må ta ansvar for at mediet blir jevnlig brukt og oppdatert. Samtidig som man har kontroll på hvilke bilder legges ut. Men man må også ha oversikt over det som skjer når noe er blitt publisert, hvilke kommentarer og tilbakemeldinger som kommer. Alt dette er ting som tar tid. Hvis man velger å benytte sosiale medier i skolehverdagen, må man også vite at man har tid, eller rettere sagt; ta seg tid. Gjør man det tror jeg man får mye igjen for det og ikke minst engasjerte elever.

1 kommentar:

  1. En svært god refleksjon rundt bruk av sosiale medier i skolen. Jeg kommer til å bruk den i min undervisning. Det er vel i orden?

    SvarSlett